VCH Beach Open was een succes!

Dat beachvolleybal toch eigenlijk wel een “mooi weer sport” is, bleek vanavond weer. Slechts vier spelers trotseerden de miezerregen op de inloopavond voor heren/jongens. Hoe anders was dat afgelopen vrijdag toen maar liefst dertien teams meededen aan het VCH Beach Open. Op een prachtige zomeravond werd er in drie poules gestreden om de felbegeerde wisselbekers.

Beachvolleybal is hot en daar heeft het WK in Nederland alleen maar aan bijgedragen. De media pikt de beachvolleybalkriebels ook op. Vrijdagmiddag werd Lisa Wouts al geïnterviewd door Meerradio, ’s avonds was er een fotograaf van het Haarlems Dagblad aanwezig. VCH Beach doet het goed in de lokale media dit seizoen.

Lisa, die dit seizoen samen met Sandra van der Werf de toernooicommissie vormt, gaf in het interview enthousiast en duidelijk aan dat beachvolleybal een pleziersport is en dat het VCH Beach Open vooral om de gezelligheid en sportiviteit draait. Gezellig en sportief waren de teams zeker. Hoewel het spelen bij het ene team wat beter ging dan bij het andere werd er veel gelachen en hard gewerkt. Veel teams hadden een link met VCH (Beach), maar er waren ook teams zonder echte volleyballers. Heel erg leuk!

Voor het VCH Beach Open hadden Lisa en Sandra de hulp ingeroepen van Anke ten Velde. Omdat zowel Lisa als Anke naast de organisatie ook meededen met het toernooi konden ze elkaar goed afwisselen achter de wedstrijdtafel. De drie dames hielden alles goed in de gaten en het toernooi was perfect op tijd klaar.

In poule A (3×3) won het team Nameless (met Lisa in de gelederen, wat het wel een beetje verdacht maakt). De beachfans gingen in poule B (4×4 gevorderd) met de beker naar huis en zorgden ervoor dat titelverdediger Oradi Revival de titel niet prolongeerde. Poule C was voor de spelers die niet zo vaak volleyballen en het ontbreken van het supertalent ruimschoots compenseren met inzet en enthousiasme. De winnaar was het team Altijd vooruit, dat al jaren meedoet en voor het eerst met de wisselbeker aan de haal ging.

Winnaar poule A Nameless Winnaar poule B De beachfans Winnaar poule C Altijd Vooruit

De prijsuitreiking vond plaats in de kantine onder het genot van een drankje en bitterhapje. Er werd nog lang nagepraat over het succesvolle toernooi!

Gezelligheid in de kantine3 Gezelligheid in de kantine Gezelligheid in de kantine2

Anke, Lisa en Sandra, namens de beachcommissie:
HARTSTIKKE BEDANKT VOOR JULLIE INZET!

De organisatieTot volgend jaar!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.