Footvolley

Wil je met mooi weer eens lekker in het zonnetje voetballen? Probeer dan eens footvolley bij VCH Beach! Je kan gewoon een veld huren en het beachvolleybalnet gebruiken als footvolleynet, je hebt alleen nog een voetbal nodig. Deze hoeft niet waterbestendig te zijn aangezien er geen water langs de velden is. VCH Beach geeft zelf geen trainingen of clinics voor Footvolley, maar we hebben wel de spelregels voor je opgezocht.

footvolley vch beach

Benodigdheden

Je hebt minimaal 4 spelers nodig om partijtjes van 2×2 te spelen. Als speelveld is een beachvolleybalveld uitermate geschikt, deze moet namelijk 8 meter breed zijn en 16 meter lang (hetzelfde als een beachvolleybalveld). Het net is 2.20m hoog. De officiële footvolley bal vind je bijvoorbeeld op: Footvolley Archives – Mikasa Sports USA,  maar met een gewone voetbal gaat het ook prima.

Service

Footvolley begint met een service vanaf de achterlijn met de bal op de grond. Je mag hierbij gebruik maken van een zandhoopje om de bal makkelijker over het net heen te serveren met je voet. De bal mag de netband raken bij de service.

Rally

Tijdens de rally mag de bal het net niet raken. Na de service moet de ontvangende partij de bal in maximaal 3 balcontacten terugspelen, waarbij iedere speler de bal maar 1 keer mag raken. Je mag de bal dus niet voor jezelf hooghouden. Alle lichaamsdelen zijn toegestaan om te gebruiken, behalve je armen en handen. Bij veel wind, wissel je om de 5 punten van helft.

Scoren

Je scoort punten door de bal op de helft van de tegenstander binnen de lijnen op de grond te spelen. Of als je tegenstander een fout maakt door de bal niet op jouw helft te krijgen of de bal meer dan 3x te raken. Wanneer je scoort mag je serveren, anders is de tegenstander aan de beurt.

Puntentelling

De puntentelling van footvolley draait volgens het rallypoin-systeem. Dit betekent dat je bij iedere rally een punt kan scoren, of je nou serveert of niet. Wie het eerst de 15 punten haalt, met minstens 2 punten verschil (15-13), wint de set. Als je gelijk opgaat, wint degene die als eerste de 18 punten heeft. Je kan zelf bepalen uit hoeveel sets een wedstrijd bestaat. Dat je de wedstrijd wint bij 1, 2 of 3 gewonnen sets.

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.