Onze geschiedenis

Wat begon als een dolletje, is uitgegroeid tot één van de grootste beachvolleybalverenigingen van de regio. In de midden jaren 2000, speelden de initiatiefnemers van VCH Beach (Mark Spijker, Björn van Essen, Norbert Pié en Remi Onclin) zeer regelmatig op de beachvolleybaltoernooien op de Nederlandse stranden.
Beachvolleybal begon te leven in Nederland en het beachvolleybalvirus had ook de vier volleybalvrienden aangestoken.
Mark Spijker sprak de legendarische woorden: “waarom zouden we geen beachvolleybalafdeling oprichten?”
Het bleek het begin van iets moois. Het enthousiasme bleek wijdverspreid, Volleybal Club Hoofddorp had nu ook een beachvolleybaltak: VCH Beach!

In 2008 begon VCH Beach met het aanbieden van trainingen in The Beach in Aalsmeer. Deze trainingen waren direct vol en er was zelfs een wachtlijst! In de zoektocht naar een eigen locatie in Hoofddorp, bood Sportplaza de voormalige ligweide van Het Spectrum aan. Deze geweldige kans werd met beide handen aangegrepen.
Met behulp van VCH, Sportplaza, Praxis Cruquius en Firma Baars werd een prachtige beachvolleybal locatie aangelegd met twee velden. Op 27 april 2009 werd deze locatie geopend door niemand minder dan Ron Zwerver.

Al in 2012 bereikte VCH Beach het maximaal aantal leden voor deze twee velden en moest er een derde veld worden aangelegd. Hierop groeide het ledenaantal van VCH Beach door naar wel 180 leden!

Inmiddels speelt VCH Beach een voorname rol in de Haarlemmermeer. Buiten de trainingen en toernooien, organiseert VCH Beach een bedrijventoernooi. Scholen maken veelvuldig gebruik van de beachvolleybalvelden, zo ook de kinderen met een JeugdSportPas.
Kortom, VCH Beach brengt de Haarlemmermeerder graag in beweging!

Door de sloop van Het Spectrum is VCH Beach sinds 2018 verhuisd naar Bennebroekerweg 604, naast de voetbalvelden van vv UNO.
We hopen in de nabije toekomst ook divisietoernooien te laten plaatsvinden in Hoofddorp op onze nieuwe locatie.

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.