Sloop Spectrum een jaar uitgesteld

Vorige week maakte Wijkraad Toolenburg via Facebook bekend dat de sloop van het Spectrum en daarmee VCH Beach een jaar wordt uitgesteld. Dit betekent niet per direct dat VCH Beach nog een jaar bij het Spectrum blijft, maar wel dat er een plan B(ackup) is. Dat geeft ons de ruimte om geen overhaaste beslissingen te hoeven nemen. 

Plannen van de gemeente

Zoals eerder genoemd was de gemeente Haarlemmermeer eerst van plan de sloop te starten in augustus 2017. Hierdoor was VCH Beach genoodzaakt te zoeken naar een nieuwe locatie samen met de gemeente.
Na overleg met verschillende sportverenigingen en scholen die het Spectrum gebruiken, bleek dit plan niet haalbaar te zijn. Bij uitloop van werkzaamheden zou de sloop precies plaatsvinden tijdens de start van het sport- en schoolseizoen, namelijk in september/oktober. Daarnaast zijn de alternatieve sporthallen volledig volgeboekt in deze periode, waardoor deze sportverenigingen en scholen nergens terecht kunnen.
Om die reden heeft de gemeente besloten de sloop uit te stellen tot april 2018, zodat de sporverenigingen en scholen in de enigszins rustige periode (als er meer buiten gesport wordt) minder problemen ervaren. Dit zou de start van de woningbouw rond het Spectrum verder niet in de weg zitten.
Lees hier het hele bericht

Nieuwe locatie VCH Beach

Ondertussen is de VCH Beach commissie bezig geweest met het aanvragen & ontvangen van offertes voor de nieuwe locatie. Nadat we van meerdere partijen offertes hebben gehad, krijgen we een goed beeld van de kosten die gemoeid gaan met het opzetten van de nieuwe locatie.

Omdat wij (van de VCH Beach commissie) ons vrijwillig inzetten voor VCH Beach, groeit het geld niet op onze rug. Daarom hopen wij dat jullie nog goede tips of ideeën hebben om de nieuwe locatie met zo min mogelijk kosten te kunnen realiseren.

Ken je bijvoorbeeld bouwbedrijven, mogelijke sponsors of kan je zelf een steentje bijdragen? Laat het ons weten!

 

VCH Beach commissie
Björn van Essen, Koen Baas, Lisa Wouts, Marijke Dekker en Remi Onclin

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.