Nieuwe locatie VV UNO te duur

Het is alweer een jaar geleden (januari 2016) dat de gemeente ons een nieuwe locatie heeft toegewezen: het grasveld naast VV UNO. Helaas moeten we hierbij melden dat deze locatie geen optie meer is, omdat het te veel kosten met zich meebrengt. Het stuk grond dat wij van de gemeente mochten gebruiken is namelijk onbruikbaar door het ontbreken van drainage, waterleidingen en elektriciteitskabels. Daarnaast moet er ook een stevige toegangsweg gemaakt worden om er überhaupt velden aan te kunnen leggen met vrachtwagens en machines. Hierdoor zijn we genoodzaakt genoegen te nemen met onze tweede optie als nieuwe locatie; het Sportpark Pioniers.

Kosten VV UNO

Voor de nieuwe locatie VV UNO hebben we eerst een programma van eisen opgesteld op basis van de wensen en behoeftes van een aantal enthousiaste VCH Beach leden. Hieruit kwam een schets voor de indeling van de nieuwe locatie die is voorgelegd aan een aantal bouwbedrijven. Toen we alle offertes binnenkregen was het even schrikken. Zo bleken de kosten voor het maken van de toegangsweg, aanleggen van drainage, een waterleiding en elektriciteitskabel rond de €60.000 te kosten. Dit zijn enkel de kosten voor het bruikbaar maken van de grond! Voor het aanleggen van de velden en materiaal zijn we nog eens €40.000 kwijt – zonder kantine/wc/omkleedruimte. Bij het maken van deze rekensom, wordt al snel duidelijk dat VV UNO voor ons financieel niet haalbaar is.

Sportpark Pioniers

Naast VV UNO hebben we nog een andere locatie als optie: de ruimte rondom het honkbalveld van de Pioniers Hoofddorp (zie de afbeelding hieronder). Deze locatie heeft het nadeel minder zichtbaar te zijn en geen mogelijkheid tot het runnen van een eigen kantine. Maar qua kosten is deze locatie veel voordeliger. Zo hoeven we niets aan de grond te doen en kunnen we gebruik maken van de waterleidingen en elektriciteitskabels van Pioniers. Dat scheelt ons weer €60.000.
We zijn dan nu ook druk in overleg met de gemeente en Pioniers zelf om de locatie nog dit jaar gereed te krijgen voor het nieuwe seizoen, dat begin mei alweer begint! Zoals het er nu uitziet wordt dit nog een flinke uitdaging. Zeker doordat we alles moeten afstemmen met de eerder genoemde partijen en daardoor niet meteen van start kunnen gaan. Daarom hebben we ook een Plan B.

Locatie Pioniers VCH Beach

Plan B(ackup)

Stel, het lukt ons niet om dit jaar de nieuwe locatie speelklaar te hebben, dan hebben we het geluk dat de sloop van het Spectrum is uitgesteld. Hierdoor is het mogelijk nog een jaar bij onze huidige locatie te kunnen blijven. Gezien de huidige conditie van de velden is het dan wel noodzakelijk de velden te laten aanvullen met zand en vervolgens te laten egaliseren. Dit kost uiteraard weer extra geld, wat we liever in de nieuwe locatie stoppen. Maar een jaar niet beachvolleyballen bij VCH Beach is zowel voor ons als voor onze leden geen optie :).

Alle beetjes helpen

Gezien het feit de gemeente niet verplicht is ons financieel te steunen – omdat beachvolleybal (nog) niet als kernsport wordt erkend – moeten wij als vereniging dat enkel uit vrijwilligers bestaat zelf opdraaien voor de kosten. Het wordt ons dan ook niet makkelijk gemaakt om alle kosten voor de nieuwe locatie te kunnen dekken. Natuurlijk gaan wij zoeken naar mogelijke oplossingen, maar als jullie ons hiermee kunnen helpen graag! Alle kleine beetjes helpen. Ken je bijvoorbeeld iemand die onze nieuwe locatie (gedeeltelijk) zou willen sponsoren? Of weet je hoe wij de kosten kunnen beperken door dingen zelf te doen of te laten doen voor een vriendenprijsje? Laat het ons weten via: info@vchbeach.nl.

We houden jullie op de hoogte van ontwikkelingen rondom de nieuwe locatie!

 

VCH Beach commissie
Björn van Essen, Koen Baas, Lisa Wouts, Marijke Dekker en Remi Onclin

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.