Vergeet niet te harken na het beachvolleyballen!

Sinds afgelopen donderdag hebben we 7 harken (1 is nog in aantocht), waarmee we de velden netjes egaal kunnen houden. Het is dan ook vanaf nu verplicht om na een training, zelf een potje spelen of toernooien de velden te harken. Dit zorgt ervoor dat er geen kuilen in de velden komen wat het beachvolleyballen alleen maar lastiger maakt.

 

Hoe kun je het best de velden harken?

Voor het snelste resultaat kun je het best per helft met 2 personen tegelijk gaan harken.
Met name onder het net vormt zich snel een berg met zand, door het oplopen van de aanval en het blokkeren. Maar ook in het midden van het veld, waar de pass zich afspeelt, kunnen al snel kuilen vormen.
Het handigst is als 1 van de 2 onder het net begint om het zand richting het midden van het veld te harken en de ander dit doet aan de achterkant van het veld. Zo zit je elkaar niet in de weg en dan kan je tegelijk met de zijkanten starten. Bekijk hieronder het instructiefilmpje voor extra tips & tricks ;).

 

Samen houden we de velden kuilvrij!

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat er geen kuilen in de velden komen. Natuurlijk kost het een beetje extra tijd en moeite, maar als iedereen dit netjes bijhoudt valt het reuze mee. Als we dit niet zouden doen, moeten we met groter geschud de velden egaliseren. Dit betekent dat de lijnen eruit gehaald moeten worden en er niet gespeeld kan worden. Daarnaast kost het ook nog eens duizenden euro’s om dit oppervlakte aan zand te egaliseren met machines.

Zie je iemand na het spelen weggaan zonder te harken? Spreek diegene er gerust op aan.

 

Vriendelijke groeten,
VCH Beach commissie

Remi Onclin, Björn van Essen, Ellen Pieterman, Rudie Döpp, Lisa Wouts en Marijke Dekker

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.