Clubcompetitie: Uitleg

“The Talent of VCH Beach” wordt gespeeld in poules met meer rondes. Je schrijft je individueel in en wij zorgen dat je ingedeeld wordt in een poule. Iedere speler krijgt een eigen uniek speelschema, maar je blijft in poules spelen.

Een poule bestaat altijd uit 4 man. Iedere twee weken is er een nieuw speelronde. Je speelt de wedstrijden van jouw poule met en tegen drie nieuwe spelers. Je speelt altijd op een vaste avond. Na 4 speelrondes zijn de voorrondes afgelopen en begint het eindtoernooi. Je hebt dan tegen 12 verschillende spelers gespeeld, maar ook met 12 verschillende spelers.

Laten we dit nog een keer in detail doornemen. We beginnen eerst hoe een poule werkt en zullen dan iets meer uitleggen over de voorrondes en het eindtournooi. Je blijft tot het einde in dezelfde vorm spelen (poules met 4 spelers), dus laten we eerste uitleggen hoe een poule werkt.

Hoe werkt een Poule?

De poule bevat altijd 4 spelers. Je speelt in een mannen poule of in een vrouwen poule. In deze poule speel je met iedereen en tegen iedereen. Hieronder een klein voorbeeld hoe een poule werkt. Je ziet dat een poule bestaat uit 4 man, die in 3 wedstrijden tegen elkaar spelen, maar ook met elkaar spelen. Kijk maar eens naar de eerste wedstrijd waarin speler A met Speler B speelt, maar in de tweede en derde wedstrijd tegen speler B speelt. Met iedere gespeelde wedstrijd verdien je een punt en met iedere gewonnen set verdien je een punt. Een aantal bijzonderheden over de poule:

 • Een wedstrijd bestaat uit 2 sets
 • Per wedstrijd krijg je een punt
 • Per gewonnen set krijg je een punt
 • Op een avond speel je drie wedstrijden (binnen de 11/2 uur)
 • En heb je dus 6 sets gespeeld
 • Je kan dus gelijkspelen!

Wat zijn de voorrondes?

We beginnen de clubcompetitie met de voorrondes. In de voorrondes speel je met (en tegen) zoveel mogelijk verschillende spelers om tot een ranking te komen. Met die ranking ga je dan het hoofdtoernooi in.

We organiseren vier speelrondes. Met iedere speelronde speel je weer in een poule met 3 andere spelers. Dat kan een betere speler zijn, maar kan ook een minder ervaren speler zijn. Je speelt dus nooit 2x tegen (of met) dezelfde speler. Na de voorrondes tellen we alle punten bij elkaar op en hebben we een ranking van alle spelers. Met jouw ranking ga je het hoofdtoernooi in waarmee je uiteindelijk de beste van de mannen kunt worden of de beste van de vrouwen. De voorrondes beginnen tegelijk met de start van de trainingen en eindigen na 8 weken. Hieronder een overzichtje hoe de week eruit gaat zien.

 • Mei 10-21:          Ronde 1 (Week 1/2 – geannuleerd vanwege Corona)
 • Mei 24- 4:           Ronde 2 (Week 3/4)
 • Juni 7-18:            Ronde 3 (Week 5/6)
 • Juni 21-2:            Ronde 4 (Week 7/8)

NOTE (3 Juni 2021):

We hebben helaas geen werkend schema meer kunnen organiseren en hebben besloten de competitie definitief af te blazen voor 2021. Volgend jaar weer een poging.

Het hoofdtoernooi

Het hoofdtoernooi wordt in het weekend gespeeld en gaat de definitieve ranking bepalen.  Je speelt weer in een poule van 4 met iedereen, tegen iedereen. Nu gaan de beste spelers uit elke poule naar de winnaars poule, de overige spelers worden in gedeeld in poules met gelijken. Uiteindelijk blijf je met 4 man over die even sterk zijn en speel je voor je final ranking. De nummer 1 van de winnaarspoule mag zich de beste man of de beste vrouw van het toernooi noemen. Zij gaan aan het eind van de dag de finale spelen waarin bepaald wordt of een Man of een Vrouw de sterkste is. De nummer 1 van de mannen speelt tegen de nummer 1 van de vrouwen. Zowel de man als de vrouw mogen kiezen met wie ze spelen, maar dat moet iemand zijn van de andere sekse. Zo krijgen we de Ultimate battle waarin de “Talent of VCH Beach” gekroond kan gaan worden. Wordt het een man of wordt het een vrouw?!?!?

We gaan je nog apart uitnodigen voor het hoofdtoernooi en dan vertellen we ook de details.

De Kleine Lettertjes

 • Je schrijft je los in voor de voorrondes en voor het eindtoernooi.
 • In dit systeem kunnen we maximaal 48 spelers bij de mannen en 48 spelers bij de vrouwen.  Meer spelers kunnen we door de weeks, maar ook in het weekend niet indelen
 • Het maakt ons niet uit of je jeugd bent of niet. Als jeugd speler moet je het wel leuk vinden om met volwassenen te spelen en moet je voldoende ervaring hebben om met 2 tegen 2 te kunnen volleyballen (dus geen CMV systeem).
 • Iedereen die meedoet moet een abonnement hebben bij VCH Beach, anders vragen we je alsnog een abonnement te nemen.
 • Je kan eventueel een poule ronde overslaan, dan krijg je 0 punten. Wel dien je voor een vervanger te zorgen (die geen punten krijgt). Dit werkt dus voordelig voor je poulegenoten.
 • Wij zorgen dat er een lijst met invallers beschikbaar is zodat je makkelijk kan appen voor een vervanger.